Ga naar inhoud
  • Tour de France Culinair
  • Cursussen basistechnieken
  • Bedrijfsuitjes
  • Agenda
  • Contact
Tour de France Culinairrob2025-01-20T14:40:30+00:00

Kookweek in Frankrijk: Tour de France Culinair

Stel je voor…..je wordt wakker in een heerlijk bed en de zon schijnt door de kieren van de staldeuren….je ligt in een luxe stalkamer in het Groene Hart van Frankrijk! Na een verkwikkende douche begeef je je naar de hangar waar de geur van croissants en verse koffie je tegemoet komt.

Na het ontbijt met gelijkgestemde kookliefhebbers gaan we naar een lokale markt. Hier vinden we streekproducten die we in Nederland niet snel vinden. Zowel in versheid als kwaliteit onderscheiden de groenten en schaal-, schelpdieren en vissen zich van wat we gewend zijn.

Op speelse wijze leert kookorakel Rob je warenkennis. Hoe kun je zien dat een vis ook echt vers is? Is dit vlees goed gerijpt? Daarnaast worden we verrast door de verscheidenheid aan biologische producten: denk aan artisjokken, perziken en heerlijk brood.

Na deze verkenning begeven we ons naar een terras voor een cafe au lait en delen we waarover we enthousiast zijn geraakt. Na het maken van keuzes doen we boodschappen en begeven we ons huiswaarts voor de lunch.

In de middag gaan we brainstormen in ons ‘klaslokaal’, buiten onder de hangar. Rob begeleidt ons hierin en we doen inspiratie op in de vele kookboeken. Na jarenlange ervaring in Frankrijk weet hij welke combinaties smaakvol zijn en met passie zal hij deze kennis met je delen. Je kiest wat je het meest aanspreekt om te maken en in groepjes bereiden we de gerechten voor (‘mise en place’) die we later in de middag afmaken.

Tussendoor is er genoeg tijd voor ontspanning. Op het erf zijn verschillende plekken om je terug te trekken met elkaar, een boek of niks. Ook kun je heerlijke wandelingen maken in dit groenste en meest ongerepte deel van Frankrijk.

Na de borrel ‘monteren’ we onze gerechten en nemen we plaats aan de mooi gedekte tafels….uiteraard schenken we daarbij goede Franse wijn.

Programma

zondag: arrive vanaf 1500 uur en kennismaking

maandag: naar lokale (super) markt voor een ontspannen ochtend warenkennis

dinsdag: biologische groente teler in Aubusson

woensdag: markt in Bourganeuf: echte boerenmarkt met veelal biologische producten.

donderdag: markt in Gueret+ Centre Frais

vrijdag: markt in Felletin met een toeristisch karakter.

zaterdag: na een goed ontbijt vertrek

Je verblijft in een boeren stalkamer met eigen douche toilet. Of in het hoofdhuis met gedeelde, of eigen badkamer (een kamer).

De prijs (op aanvraag) is ‘all-in’ clusive, dwz alle maaltijden en dranken als fris, bier, wijn en aperitief.

PLANNING 2025:

ZONDAG 22 JUNI T/M ZATERDAG 28

  • Tour de France Culinair
  • Cursussen basistechnieken
  • Bedrijfsuitjes
  • Agenda
  • Contact

Kookstudio Amsterdam

Page load link
Ga naar de bovenkant